Legionář peče chleba
Aktualizováno: 18. 9. 2022
Můj recept na domácí chleba, vydrží dlouho a je super.
Formu najdeš na: https://www.facebook.com/keramikaodmacika
Kapsu na chleba: https://www.wrapup.cz/
Recept na chleba:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky hladké mouky
1 lžička kmínu (já dávám od oka přiměřeně)
2 lžičky soli
1 lžička sušeného droždí
1 lžička octa
2 a ½ hrnku studené vody
Promíchat až vznikne řídké těsto stačí cca 1min. Nic nevypracovávat ani nehnědnout, pouze promíchat. Nechat odstát nejlépe přes noc. Ráno rozpálit troubu na 230C a vložit prázdný hrnec bez pokličky na 20 min, poté vsypat těsto přikrýt pokličkou a nechat péct 30 min., poté sundat pokličku a dopéct cca 25 min na stejnou teplotu. Hlídat každá trouba peče jinak. Po upečení vyklopit a nechat vychladnout, nejlépe na mřížce at‘ se chleba nepřilepí.